Certificiran tečaj klinične hipnoze


Pozdravljeni in dobrodošli na edinstvenem tečaju, ki vam bo odprl vrata v svet klinične hipnoze! Naša misija je ustvariti izkušnjo, ki bo presegla vaša pričakovanja in vas popeljala v globine znanja ter spretnosti klinične hipnoterapije.


Zakaj Klinična hipnoza?

Klinična hipnoterapija (oziroma medicinska hipnoza) je močno orodje, ki lahko pozitivno vpliva na duševno in fizično dobrobit posameznikov. Ta tečaj ni le učenje veščin, temveč priložnost za poglobljeno razumevanje, kako hipnoza deluje in kako jo uporabiti v terapevtske namene. Klinična hipnoza se široko uporablja za obvladovanje stresa, strahov, bolečin, in številnih drugih težav.


Kaj naš tečaj ponuja?

 1. Strokovni predavatelji:
  • Svoje znanje boste pridobivali od izkušenih in priznanih strokovnjakov na področju klinične hipnoze. Naši predavatelji so predani vašemu uspehu in vam bodo omogočili neposreden vpogled v praktične vidike hipnoterapije.
 2. Celovito učenje:
  • Tečaj zajema vse od osnov hipnoterapije do naprednih tehnik. Pokril bo teoretične koncepte, etične smernice, ter praktične veščine, ki vam bodo pomagale postati uspešen klinični hipnoterapevt.
 3. Praktične vaje in primeri:
  • Verjamemo v učenje skozi prakso. Zato boste imeli priložnost preizkusiti naučene tehnike na različnih primerih, simulacijah ter v sodelovanju s sošolci.
 4. Certifikat za opravljen tečaj:
  • Po končanem trodelnem tečaju boste prejeli potrdilo o opravljenem tečaju klinične hipnoze. To potrdilo je dragocen vpis v vaš profesionalni življenjepis.


Kako poteka tečaj:

Tečaji v živo:

 • Potekal bo preko spleta, zatem sledi enodnevno srečanje v živo.
 • Posnetek tečaja: bo na voljo po izvedbi v živo prek interaktivnega spletnega portala, kjer boste dostopali do predavanj, gradiva, in nalog. Posnetek vam ostane na razpolago za vedno.

Redna srečanja v živo med termini tečaja:

 • Imeli boste priložnost sodelovati na rednih online srečanjih v živo (vadnice), kjer boste lahko postavljali vprašanja, delili izkušnje in se povezovali s sošolci.

Skupinske naloge in vaje v dvojicah:

 • Del skupinskega učenja so tudi skupinske naloge in vaje v dvojicah, ki bodo poglobile vaše razumevanje in izboljšale vaše praktične veščine.

Osebna podpora predavateljev:

 • Naši izkušeni in dostopni inštruktorji bodo na voljo za odgovore na vaša vprašanja ter za nudenje strokovne pomoči skozi celoten tečaj.


 Pot do pridobitve certifikata


1. tečaj
Osnove klinične hipnoze

Uvodni tečaj z demonstracijami

2. tečaj
Klinična pogovorna hipnoza

Napredni elementi klinične hipnoze, principi pogovorne hipnoze

3. tečaj
Simbolizem v klinični hipnozi

Klinična hipnoza in simbolizem

Certifikat
Certifikat o opravljenem tečaju

Po koncu trodelnega tečaja za vas ponujamo obilico nadaljevalnih tečajev in možnosti za strokovni razvoj


Posamezne tečaje je potrebno opraviti v zgoraj navedenem zaporedju - vsak tečaj je predpogoj za naslednjega. Opravljeni tečaji ne zastarajo. Ko opravite vse 3 tečaje, vam Inštitut za klinično in pogovorno hipnozo podeli Certifikat za uporabo klinične hipnoze v vaši praksi in naziv Klinični hipnoterapevt.

Udeleženci po opravljenem tečaju dobijo potrdilo oz. Certifikat o opravljenem tečaju. Zdravniška zbornica Slovenije svojim članom za udeležbo prizna točke za podaljšanje licence.

Inštitut za klinično in pogovorno hipnozo si v izjemnih okoliščinah pridržuje pravico do spremembe termina ali odpovedi tečaja in razpisa novega termina.Kdo se lahko udeleži tečaja?

Pogoj je zaključena najmanj prva bolonjska stopnja (7. stopnja izobrazbe) iz psihologije, medicine, socialnega dela, socialne pedagogike, psihosocialnega svetovanja, zakonske in družinske terapije ter psihoterapevti ali drugi državni registrirani zdravstveni delavci, kot so medicinske sestre, babice in logopedi s priznano diplomo v svoji disciplini oziroma kandidati drugih smeri, ki so tekom študija ali kasneje pridobili osnovna splošna znanja relevantna za hipnoterapijo.

Tečaj je torej primeren za vse zdravstvene delavce in študente teh smeri, ki si želijo:

 • Razširiti svoje znanje o hipnoterapiji.
 • Postati klinični hipnoterapevt.
 • Dodati hipnoterapijo v svojo obstoječo prakso (zdravniki, psihologi, psihoterapevti, fizioterapevti, babice itd.).
 • Izboljšati osebni in profesionalni razvoj.Investicija v vašo prihodnost

Vlaganje v svoje znanje je najboljša naložba, ki jo lahko naredite. S klinično hipnozo boste imeli orodje, ki lahko spremeni življenja, hkrati pa bo nudilo dodano vrednost vaši karierni poti.


Pridružite se nam!

Pridružite se nam na tem navdihujočem potovanju v svet klinične hipnoze. Prepričani smo, da boste s pridobljenim znanjem in certifikatom postali ne le uspešen klinični hipnoterapevt, temveč tudi soustvarjalec pozitivnih sprememb v življenjih drugih.

 

Osnove klinične hipnoze

1. tečaj

 • Uvod v hipnozo, Osnove klinične hipnoze, indukcije...

Klinična pogovorna hipnoza

2. tečaj

 • Napredni elementi klinične hipnoze, principi pogovorne hipnoze

Simbolizem v klinični hipnozi

3. tečaj

 • Uporaba simbolov v klinični hipnozi
 • Integracija znanja