Slovenski kongres hipnoze 2024

Z velikim veseljem vas vabimo, da se nam pridružite na enodnevnem Slovenskem kongresu hipnoze, ki ga organizira Inštitut za klinično in pogovorno hipnozo. Dogodek bo potekal v soboto, 12. oktobra 2024, in bo priložnost za poglobljeno izobraževanje, izmenjavo izkušenj in mreženje z vodilnimi strokovnjaki s področja klinične hipnoze.


Osrednji govorec kongresa bo priznani strokovnjak Bernhard Trenkle, eden vodilnih svetovnih avtoritet na področju klinične hipnoze in psihoterapije, ki je s svojim delom in predavanji vplival na številne terapevte in strokovnjake po vsem svetu.
Področja zdravljenja sodobne klinične hipnoterapije


Dogodek je zasnovan tako, da pokrije osrednja področja sodobne klinične hipnoterapije. Skozi celoten dan bomo predstavili najnovejše tehnike in metode, ki jih uporabljajo hipnoterapevti po vsem svetu za pomoč svojim klientom pri premagovanju različnih zdravstvenih težav.


Spoznajte metodo samohipnoze

Dan bomo začeli z metodo samohipnoze. Ta tehnika je ključnega pomena, saj omogoča posameznikom, da sami prevzamejo nadzor nad svojimi mislimi in telesom. Udeleženci se bodo naučili osnovnih principov samohipnoze in kako te tehnike posredovati svojim klientom. Samohipnoza je izjemno uporabna pri obvladovanju stresa, bolečine, povečanju koncentracije in izboljšanju splošnega počutja. 


Medicinska hipnoza: bolečina in kronična stanja

Na osnovi uvodne seje bomo raziskali uporabo hipnoze pri medicinskih težavah, kot so kronične bolečine, vključno z glavoboli, bolečinami v hrbtu in bolečinami, povezanimi z endometriozo. Razpravljali bomo o tehnikah priprave na medicinske posege, ki lahko pomagajo zmanjšati anksioznost in bolečino med in po postopkih.


Hipnoza za obvladovanje alergij, astme in tinitusa

Nadaljevali bomo z obravnavo uporabe hipnoze pri zdravljenju alergij, kot je seneni nahod, ter astme in tinitusa. Udeleženci bodo spoznali, kako hipnoterapija lahko pomaga zmanjšati simptome in izboljša kakovost življenja ljudi, ki trpijo za temi pogoji.


Rehabilitacija s hipnozo

Eden izmed pomembnih segmentov kongresa bo tudi rehabilitacija s pomočjo hipnoze. Posebno pozornost bomo namenili okrevanju po možganski kapi, operacijah in nesrečah. Naučili se bomo tehnik, ki spodbujajo reaktivacijo izgubljenih telesnih funkcij in pospešujejo celjenje.


Psihoonkologija

Delavnica bo prav tako pokrivala psihoonkološke teme, kot so blaženje stranskih učinkov zdravil in krepitev lastne obrambe telesa. Hipnoza lahko igra pomembno vlogo pri podpori bolnikov z rakom, saj pomaga zmanjšati tesnobo, izboljšati spanje in okrepiti telesno in duševno odpornost.


Priprava na porod in zniževanje krvnega tlaka

Zadnji del dneva bo namenjen pripravi na porod in tehnikam zniževanja krvnega tlaka. Udeleženci se bodo naučili, kako lahko hipnoza pomaga bodočim materam pri lajšanju porodne bolečine in izboljšanju porodne izkušnje. Prav tako bomo raziskali načine, kako hipnoza lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka in izboljšanju kardiovaskularnega zdravja.


Zakaj se udeležiti kongresa?


Poleg bogatega programa vam bo udeležba na Slovenskem kongresu hipnoze prinesla še mnoge druge prednosti:

  1. Mreženje z vodilnimi strokovnjaki: srečali boste kolege in strokovnjake s področja hipnoze ter izmenjali izkušnje in znanja.
  2. Praktične delavnice: aktivno se boste udeležili praktičnih delavnic, kjer boste lahko takoj preizkusili nove tehnike.
  3. Najnovejša dognanja: seznanili se boste z najnovejšimi raziskavami in metodami na področju klinične hipnoze.
  4. Osebna in profesionalna rast: izpopolnili boste svoje terapevtske veščine in pridobili nova znanja, ki jih boste lahko uporabili v svoji praksi.
Pridružite se nam!


Ne zamudite priložnosti, da se pridružite vodilnim strokovnjakom in entuziastom s področja hipnoze na enem izmed najpomembnejših dogodkov leta. Slovenski kongres hipnoze je odlična priložnost za poglobljeno izobraževanje, izmenjavo izkušenj in mreženje. 


Veselimo se vašega prihoda in sodelovanja na tem izjemnem dogodku. Skupaj bomo ustvarili nepozabno izkušnjo, ki bo obogatila naše znanje in prispevala k nadaljnjemu razvoju klinične hipnoze v Sloveniji. Bernhard Trenkle, dipl. psih.


Bernhard Trenkle je direktor Milton Erickson inštituta v Rottweilu v Nemčiji in nekdanji predsednik Mednarodne zveze za hipnozo (ISH). Njegova kariera obsega več desetletij dela na področju hipnoze, psihoterapije in medicinske hipnoze. Je avtor več knjig in člankov, ki so ključna literatura za terapevte, ki želijo poglobiti svoje znanje na teh področjih.


Več o Bernhardu