Vplivanje v vsakdanjih pogovorih: princip P.A.S.S.


Pri hipnozi se že dolgo ne gre več (le) za gledanje v oči in zibanje ure.  

Uporablja se lahko tudi v vsakdanjem življenju, v vsakodnevnih pogovorih, za pozitiven vpliv na druge. Formula P.A.S.S. nam pomaga razumeti, kako takšen vpliv deluje:


P - Ujemi pozornost. 

Najprej je potrebno pritegniti sogovornikovo pozornost. Brez pozornosti ni vpliva. Eden od najboljših načinov je pristno zanimanje in empatija do sogovornika. Naj nam bo pomemben in naj se tudi počuti pomembnega!


A - Zaobidi analitični um. 

Ljudje radi analizirajo, a včasih preveč razmišljajo. Ko enkrat ujamemo sogovornikovo pozornost, jo moramo usmeriti stran od analize, npr. proti občutkom in izkušnjam.


S - Stimuliraj podzavest. 

Podzavest komunicira s simboli in čustvi. S subtilnimi sporočili in sugestijami lahko vplivamo na podzavestne procese sogovornika.


S - Podaj dobre sugestije. 

Ključ je v sugestijah, ki jih bo sogovornikova podzavest sprejela. Najboljše sugestije so tiste, do katerih pride sogovornik sam, mi pa mu jih zgolj osvetlimo in pomagamo doživeti.Ob vsem tem mi pride na misel moč iskrenega nasmeha, ki je pravzaprav princip P.A.S.S. v akciji.


Ljudje smo praviloma bolj sprejemljivi za nove ideje, sodelovanje in iskanje rešitev, kadar smo dobro razpoloženi in občutimo, da nas sogovornik iskreno ceni in odobrava.


Prav zato je lahko pristen in iskren nasmeh, ki mu dodamo še subtilno prikimanje, naravno hipnotičen.


Z njim sogovorniku izkažemo cenjenje in odobravanje, ob čemer ujamemo njegovo pozornost in hkrati zaobidemo njegov analitični um.


Z nasmehom dodatno spodbudimo sogovornikove zrcalne nevrone in instinktivno se bo želel (četudi bo to morda navzven prikril) nasmehniti in prikimati nazaj (stimulacija podzavesti!).


Njegov um bo vsaj za kratek čas bolj odprt.


In karkoli bomo rekli zatem, bo imelo večjo verjetnost, da bo delovalo.Poskusite in delite svoje izkušnje! 🙂


Poznate še kakšen primer, ko ste doživeli te principe v praksi? Veselimo se poročanja o vaših hipnotičnih doživetjih! 💬

Delite to objavo
Odklepanje moči samohipnoze
Pot do samozavesti in premagovanja izzivov